Η ΜΟΥΜΙΑ

Φαντασίας, δράσης

Ωρα έναρξης: 10.00 (αιθ.2) - 2η ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ


ΕΠΙΣΗΜΟ SITE          TRAILER


Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Annabelle Wallis, Jake Johnson,Sofia Boutella, Russell Crowe, Courtney B. Vance

Σκηνοθεσία: Alex Kurtzman

Σενάριο: David Koepp, Christopher McQuarrie, Dylan Kussman,Jon Spaihts, Alex Kurtzman, Jenny Lumet

Παραγωγή: Sean Daniel, Alex Kurtzman, Chris Morgan, Roberto Orci, Sarah Bradshaw, Jeb Brody

Μουσική: Brian Tyler

Φωτογραφία: Ben Seresin

Σκηνικά: Jon Hutman, Dominic Watkins

Κοστούμια: Penny Rose

Μοντάζ: Paul Hirsch, Gina Hirsch, Andrew Mondshein

Διάρκεια: 110’


Καλωσήρθατε σε έναν νέο κόσμο θεών και τεράτων.


Παρότι ενταφιάστηκε με ασφάλεια σε μια κρύπτη βαθιά κάτω από την ανηλεή έρημο, μια αρχαία πριγκίπισσα, της οποίας το πεπρωμένο της κλάπηκε με αδικία, ξυπνάει στο σήμερα. Μαζί της κουβαλάει μια μοχθηρία που αναπτύχθηκε μέσα στους αιώνες και σκορπάει τρόπο που αψηφά την ανθρώπινη αντίληψη. 


Η Μούμια επέστρεψε, αυτή τη φορά ως γυναίκα. Παραμένει όμως τρομακτική όσο ποτέ. Η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ που προβάλλεται παγκοσμίως σπάει ταμεία.

Στην πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στον Τομ Κρουζ που αποδεικνύει ακόμα μία φορά ότι ο ρόλος του ήρωα σε ταινίας δράσης του ταιριάζει γάντι. Ακόμα και μετά τα 50.

«Η ταινία έχει πολύ περιπέτεια και πολλά τρομακτικά στοιχεία. Έχει όμως και χιούμορ και συναίσθημα. Αλλά σίγουρα με όλα αυτά τα τέρατα θα αποτίσουμε φόρο τιμής στην πρώτη ταινία», δήλωσε ο σταρ του Χόλιγουντ.

Για πρώτη φορά η Μούμια είναι γένους θηλυκού. Για το ρόλο επελέγη η γαλλίδα ηθοποιός Σοφία Μπουτέλα, γνωστή από τη συμμετοχή της στη διαφημιστική καμπάνια γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών.

«Πραγματικά είμαι υπερήφανος για το σκηνοθέτη γιατί έδωσε αυτόν τον δυναμικό ρόλο σε γυναίκα και πραγματικά με τιμά που μου έδωσε αυτό το ρόλο. Και είμαι ενθουσιασμένη για όλες αυτές τις ταινίες που αναδεικνύουν γυναίκες», τόνισε η απαστράπτουσα Μπουτέλα.